12.13.2011

Μπαζάρ "Δρομοι Ζωης"!! / Bazaar "Streets Life"!!



Η φιλανθρωπική-ανθρωπιστικη Οργάνωση 
"Δρόμοι Ζωής" ,
που υποστηρίζει κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά και οικογένειες 
διοργάνωσε το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
στις 10/12 και 11/12 στο Γκάζι στο χώρο του 87ου Διαπολιτισμικού σχολείου Αθηνών 
(Ορφέως 58, κοντά στο μετρό Κεραμεικός από την έξοδο Κωνσταντινουπόλεως)!!
The charitable-humanitarian organization 
"Street Life",
supports socially excluded children and families
organized the annual Christmas Bazaar
at 10/12 and 11/12 in the Gazi area in the 87th Intercultural School of Athens 
(58 Orpheus, near the metro Kerameikos exiting Constantinople)!!


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φετινά Χριστούγεννα,
θα κάνουμε δώρα καρδιάς περισσότερο πάρά μεγάλης οικονομικής αξίας!
Έτσι, λοιπόν, και εγώ πήρα την απόφαση 
να προσφέρω στους "Δρόμους Ζωής" τα δικά μου δώρα αγάπης!!
We all know that this Christmas,
will make the heart more than gifts of great economic value!
So, I took the decision to offer 
the "Streets of Life" my own gifts of love!



Μαζί με την αγαπημένη φίλη Εύα (http://www.funkycook.gr/)
κατασκευάσαμε Μπισκοτοστολίδια όμορφα στολισμένα 








και Μπισκότα με Τζίντζερ και Λεμόνι 



για αυτό το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ!!!  
Together with my beloved lfriend Eve (http://www.funkycook.gr/)
constructed Christmas cookies - ornaments beautifully decorated
and Sweet Ginger and Lemon
for this Christmas bazaar!


Βρεθήκαμε εκεί αγοράσαμε τα φετινά χριστουγεννίατικα δωράκια μας
και προσφέραμε την αγάπη μας για αυτόν τον φιλανθρωπικό σκοπό!!
We were there this year we bought our Christmas gifts
and we offered our love for this charity!


Η συνταγή για τα  Μπισκότα με Τζίντζερ και Λεμόνι!!!

Τα υλικά μας!!!

125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220γρ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κ.σ. γάλα
1/2κ.γ. μπέικιν
1/2κ.γ. σόδα
325γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη(ή καρδάμωμο σε σκόνη)
1/2 κ.γ. κανέλα(προαιρετικά)
ξύσμα λεμονιού

Για το "τύλιγμα"!!!
100γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα

Ας δούμε πως φτιάχνεται...

Ανάβουμε το φούρνο στους 170βαθμούς(αέρα).

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο το δυνατόν η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το ξύσμα.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι, μπέικιν, σόδα, τζίντζερ (ή το καρδάμωμο),κανέλα.

Στρώνουμε σε ταψάκι λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε σε μπωλάκι τη ζάχαρη με την κανέλα.

Πλάθουμε μπαλίτσες (περίπου μέγεθος καρυδιού)
με τη ζύμη (δεν κολλάει ιδιαίτερα στα χέρια, αλλά ούτε είναι σφιχτή),
τις κυλάμε στη ζάχαρη-κανέλα και τοποθετούμε με απόσταση στο ταψί.

Στη συνέχεια πατάμε ελαφρά τις μπαλίτσες με ένα ποτήρι
για να πλατύνουν (δεν τις πιέζουμε με δύναμη).

Ψήνουμε 10-12'.

Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε 5'-10'
και μετά τα βγάζουμε(για να μη μας σπάσουν όσο είναι ζεστά).

The recipe for Sweet Ginger and Lemon!


The ingredients!!


125g. butter at room temperature
220gr. sugar
1 egg
2 tbsp milk
1/2k.g. baking
1/2k.g. soda
325gr. flour
1 / 2 tsp powdered ginger (or cardamom powder)
1 / 2 tsp cinnamon (optional)
lemon zest


To "wrap"!!
100g. sugar
1 tsp cinnamon

Let's see how it is made ...


Turn on the oven to 170 degrees (air).


Beat in mixer the butter and sugar until melted possible sugar.
Add the egg, milk and zest.
We continue with the flour, baking powder, soda, ginger (or cardamom), cinnamon.


Spread on baking sheet pan.
Mix in a bowl of sugar with cinnamon.

Shape balls (about walnut size)
with dough (not sticky hands especially, but not tight)
kylame the sugar-cinnamon and place in pan with distance.


Then press the balls slightly with a glass
to widen (do not push with force).


Bake 10-12 '.


Την συνταγή για τα Μπισκοτοστολίδια θα την βρείτε στο 

The recipe for Christmas cookies - ornamentswill find in


With so much love,
Olgianna!!

1 σχόλια:

Μακάρι να μπορούσα να 'μαι και γω εκεί!!

http://decorastyl.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΔΑ

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More